Προληπτική Οδοντιατρική

Η προληπτική οδοντιατρική έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των ατόμων ώστε να διατηρούν την υγεία των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας καθώς και την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση διαφόρων βλαβών (αρχή τερηδόνας, διάγνωση νόσων του βλεννογόνου).

Βασικά στοιχεία της προληπτικής οδοντιατρικής αποτελούν η φθορίωση (ισχυροποίηση της εξωτερικής επιφάνειας του δοντιού με τοποθέτηση ειδικής πάστας φθορίου, ώστε να γίνει επανασβεστίωση του δοντιού) και τα sealants (ειδικά λεπτά, λευκά στρώματα ρητίνης που καλύπτουν τα βοθρία των μόνιμων δοντιών στα παιδιά ώστε να μη παγιδεύονται οι τροφές και ξεκινήσει η διαδικασία του τερηδονισμού.

Το ιατρείο συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής.

Προσθετική

Η οδοντική προσθετική ασχολείται με την αναπλήρωση των δοντιών που λείπουν και την αποκατάσταση των φυσικών δοντιών που έχουν υποστεί βλάβες. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίστανται οι λειτουργίες του στόματος (μάσηση, ομιλία, έκφραση)

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται εργασίες

Ακίνητης Προσθετικής (προσθέσεις που τοποθετούνται μόνιμα στο στόμα σε δόντια που έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί)

 • Στεφάνες (θήκες)
 • ‘Οψεις
 • Γέφυρες
 • Εμφυτεύματα

Κινητής Προσθετικής

 • Μερικές οδοντοστοιχίες
 • Ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες)

Στοματοπροσωπικός Πόνος

Είναι ο οξύς ή χρόνιος πόνος που αφορά το στοματογναθικό σύστημα και την ευρύτερη περιοχή του. Μπορεί να οφείλεται σε οδοντιατρικές ή και σε γενικότερες παθολογικές καταστάσεις. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική (εφαρμογή ειδικών ναρθήκων Oralift®, φαρμακευτική θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, φυσικοθεραπεία) ή και χειρουργική σε εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Στοματολογία ή Παθολογία του Στόματος

Ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων της στοματικής κοιλότητας (γλώσσα, ούλα, χείλη, έδαφος στόματος, βλεννογόνος, παρειές), των σιελογόνων αδένων και των οστών της γνάθου.

Στη στοματική κοιλότητα μπορεί να παρουσιαστούν

 1. Άφθες-έλκη
 2. Τραυματικές βλάβες από κακές προσθετικές εργασίες
 3. Όγκοι
 4. Βλάβες από φάρμακα
 5. Λοιμώξεις (ιογενείς-μικροβιακές-μυκητιάσεις)

Οδοντική Χειρουργική (Εμφράξεις)

Ασχολείται με το μέρος του δοντιού που φαίνεται στο στόμα (μύλη) και αποτελείται από την οδοντίνη και την αδαμαντίνη.

Οι παθήσεις των δοντιών είναι

 • Τερηδόνα
 • Κάταγμα μύλης
 • Αποτριβή
 • Υποπλασία

Σκοπός της χειρουργικής οδοντικής είναι η θεραπεία-αποκατάσταση- της φυσιολογικής μορφής του δοντιού για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας και αισθητικής της οδοντοφυίας.